Intocht Sint Nicolaas Hoorn 2017

Intocht Sint Nicolaas in Hoorn op 18 november 2017

De weersvoorspellingen waren niet best. Toch werd een prachtige dag; droog, niet al teveel wind en zelfs een zonnetje bij het binnenvaren in de haven. Jammer genoeg kregen we wel een regenbui toen de optocht voor de rondrit vertrok vanaf het Roode Steen.

Voor het eerst dit jaar hadden we een gevarieerd geschminkt pietenkorps. Vooraf was daar erg veel negatief gezeur en gedoe over maar op de dag zelf is het eigenlijk heel goed ontvangen! Complimenten daarvoor aan het schminkteam, dat heeft een prachtige middenweg gevonden!

Onze burgemeester Jan Nieuwenburg toonde erg veel interesse in het wel en wee binnen onze organisatie en wil volgend jaar graag aanwezig zijn bij de pietenmeeting. Dat was leuk om te horen! De onderlinge betrokkenheid groeit ook nog steeds en dat is heel erg fijn!

De burgemeester heeft Sint Nicolaas en zijn gevolg wederom op geweldige wijze ontvangen. Dat deed hij samen met onze kinderburgemeester. Laatstgenoemde heeft een prachtige stagedag gehad en nu al laten zien dat hij best een geschikte burgervader zou zijn. Hij hield alles prima in de gaten!

Al met al was het weer een groot feest en wij mogen hier heel trots op zijn!

Pieten van het Jaar (doen mee sinds 2006): Marcel Kroonenburg, Mark Meissen, Emke Douwe Ottema, Eric van der Drift en Ron Sleeckx.

Berend Botje Kinderburgemeester 2017: Lyam Starke

Foto's